America, mai divizată că niciodată. Violențe greu de imaginat la Capitoliu. Filmul evenimentelor

7 ianuarie 2021, 18:30

Partizanii preşedintelui Donald Trump au pătruns în clădirea Congresului după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, vizibil depăşită de evenimente. S-a instaurat haosul.

Știriletvr.ro v-au ținut la curent cu ceea ce s-a întâmplat în SUA. Urmăriți aici filmul evenimentelor!

Forțele de ordine păreau reticente să intervină, într-o primă fază. De aceea, manifestanții au intrat, s-au plimbat pe holuri, prin sala de ședințe a Camerei Reprezentanților, în timp ce parlamentarii stăteau ascunși.

În sala de ședințe au răsunat focuri de armă. O protestatară a fost împușcâtă mortal de polițiști. Era o veterană din California, înfocată admiratoare a lui Trump. Alte trei persoane și-au pierdut viața în condiții încă neclare. Afară, demonstranții spărgeau geamurile mai multor clădiri și agresau jurnaliștii prezenți la fața locului.

Au fost trimiși agenți federali în ajutorul poliției Capitoliului, iar vicepreședintele Mike Pence a semnat ordinul pentru intervenția Gărzii Naționale. Și, atunci când tot mai multe voci s-au ridicat pentru a-i cere lui Donald Trump să facă o declarație care să potolească mulțimea, președintele a vorbit pe Twitter, dar mesajul său a fost duplicitar.

 

Chiar și după securizarea clădirii Congresului, au rămas în stradă protestatari pe care forțele de ordine i-au împins cât mai departe de Capitoliu. Iar votul pentru certificarea victoriei lui Biden în alegeri a fost reluat sub pază militară.

O planetă întreagă a stat cu ochii pe haosul din Statele Unite Despre ce se întâmplă acum în Washington a vorbit, la Telejurnal, jurnalistul român, Bogdan Banu, care locuiește aproape de Capitoliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite