America este în stare de șoc după atacul armat de la liceul din Florida

15 februarie 2018, 23:34

După ce a ordonat ca toate steagurile să fie coborâte în bernă în semn de respect pentru victime, președintele Donald Trump a vorbit despre masacrul de la liceul din Florida.

Vreau să mă adresez direct copiilor Americii, în special celor care se simt pierduţi, singuri, confuzi sau speriaţi. Vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri şi nu veţi fi vreodată. Suntem determinaţi să lucrăm cu liderii locali şi statali pentru a securiza şcolile şi pentru a adresa dificila chestiune a sănătăţii mintale, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Președintele a spus că în zilele următoare va merge personal în localitatea Parkland.

Între timp, atacatorul a fost pus oficial sub acuzare pentru crimă cu premeditare.

Nikolas Cruz are 19 ani și era fost elev al liceului. Fusese exmatriculat, posta frecvent pe rețele de socializare imagini cu arme și mesaje aggressive. Chiar s-a antrenat cu o grupare paramilitară extremist, care promovează supremația albă.

Înarmat până în dinți, a deschis focul în fostul său liceu și a ucis 17 persoane, majoritatea adolescenți, și a rănit 12.

Este cel mai grav atac armat produs într-o școală din America după cel de la școala elementară Sandy Hook, din 2012. Chiar și așa, a fost al 18-lea incident armat într-o instituție de învățământ doar anul acesta.

Comunitatea din Parkland este în stare de șoc. Anul trecut, această localitate fusese desemnată cea mai sigură din statul Florida.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă