Autoritătile au aplicat amenzi în valoare de peste 125 de mii de lei și au confiscat sute de metri cubi de material lemnos tăiat și prelucrat iegal în urma celor 146 de percheziții de la sfârșitul lunii trecute. Ancheta, declanșată de Politia Economică în colaborare cu Fiscul, Romsilva și alte instituții, vizează firme, persoane fizice, dar și ocoale silvice din 17 județe
Din cercetări a reieșit că două grupări din județul Suceava controlau nu mai puțin de 20 de firme de exploatare forestieră, care tăiau, prelucrau și vindeau lemnul ilegal, apoi spălau banii obținuți.
Ancheta, încă în desfășurare, face parte dintr-o serie de peste 20.000 de controale silvice efectuate de la începutul anului.
S-a stabilit că două grupări din Suceava ar fi controlat 20 de firme cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv exploatarea forestieră, silvicultură și alte activități forestire, colectarea, tăierea și rindeluirea lemnului și comerț cu ridicata. Acțiunea prezentată face parte dintr-un complex de acțiuni desfășurate de Poliția Română în mod continuu pentru protejarea mediului înconjurător și a domeniului silvic. Astfel, în primele 8 luni ale anului 2022, au fost efectuate peste 20 de mii de controale pe linie silvică, în urma cărora care au fost întocmite 8967 de dosare penale, în care sunt cercetate peste 1600 de persoane. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat peste 93 mii de metri cubi de material lemnos, a declarat comisarul de poliție Cristian Bîra, șef serviciu în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR.