Amenzi pentru poluare. Trei societăți care dețin fosta rafinărie din Râmnicu Sărat au fost sancționate

2 iulie 2017, 14:38

Locuitorii din cartierul aflat în apropierea fostei rafinării din Râmnicu Sărat suferă din cauza mirosului. Oamenii se tem şi că reziduurile deversate pe sol la mică distanţă de locuinţele lor sunt o bombă ecologică.

TVR a arătat şi în urmă cu două săptămâni dezastrul de la Râmnicu Sărat.

Autorităţile au mers pe teren şi au constatat că aproape 90 de tone de reziduuri petroliere au fost deversate pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi, loc în care a funcţionat rafinăria Venus Oil Reg.

Poluarea s-a produs după ce societăţile care deţin terenurile şi clădirile au renunţat la pază iar hoţii de fier vechi au distrus ce mai era în picioare.

Deocamdată, cele trei societăţi care au preluat vechea rafinărie au fost amendate cu câte 100 de mii de lei.

Fosta rafinărie Venus Oil Reg din Râmnicu Sărat a fost închisă în 2007, după ce a intrat în insolvenţă. O parte din rezervoare au fost închiriate de societatea Albina Carpatica, iar altele au fost valorificate şi au ajuns în proprietatea societăţii Remat Metal Service.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a limita dezastrul ecologic.

Fosta rafinărie va fi acum supravegheată de Poliţia Locală până când societăţile responsabile vor asigura, din nou, paza obiectivului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite