Amenzi și somații pentru proprietarii terenurilor pline cu ambrozie

15 septembrie 2021, 15:03

Un teren din centrul capitalei este plin de ambrozie iar efectele plantei otrăvitoare se simt și la kilometri distanță. Primăriile de sector au dat în acest an proprietarilor de terenuri prin și pe picior greșit peste 400 de amenzi și au trimis peste 330 de somații. Fruntaș este sectorul 1 care a dat 285 de amenzi în valoare de peste 240.000 de lei.

La polul opus se află sectorul 4 care deși spune că a identificat 57 de terenuri, a trimis doar 2 somații. Primăria Sectorului 5 este singura care a notificat și câteva instituții care detin terenuri pline cu ambrozie. Printre acestea se numără: Termoenergetica, Administrația Fondului Imobiliar, Patriarhia Română, Electrocentrale București, MAPN dar și ALPAB din subordinea Primăriei Capitalei.

Conform legii proprietarii care nu-și îngrijesc terenurile pot primi până la 5.000 de lei amendă. Suma ajunge până la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Este foarte greu să eradicăm ambrozia pentru că este o iarbă extrem de adaptabilă, rezistă foarte bine la seceta și trebuie făcute săpături, arături adânci în zona respectivă, pentru a scoate rădăcinile și tot timpul trebuie să stai să o extragi de acolo.

Potrivit Ministerului Sănătății , din populația activă a României, peste 482.000 de persoane sunt alergice la polenul de ambrozie, majoritatea prezentând rinoconjunctivită, afecțiune care în timp evoluează spre astm.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă