Amenzi și anchete în cazul copilului care a murit după o anestezie făcută într-un cabinet stomatologic. Clinica a fost închisă

13 februarie 2020, 16:17

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Argeş au sancționat mai întâi clinica pentru că folosea analgo-sedarea ca procedură de anestezie, fără să aibă autorizație. 20.000 de lei este amenda maximă dată în astfel de cazuri.

După moartea copilului, inspectorii DSP au decis să suspende cu totul activitatea cabinetelor stomatologice pentru copii din clinică.

Aseară, mai mulți părinți, însoțiți de copii făceau în continuare programări la clinica din Pitești.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cazul a fost preluat de un procuror.

Şi colegiul medicilor a anunțat că a inițiat procedura disciplinară împotriva cadrelor medicale care au fost implicate în intervenția stomatologică.

Copilul de patru ani a fost sedat în cabinetul stomatologic cu o substanță numită propofol. Procedura a făcut-o un medic anestezist, însă clinica nu avea dotările obligatorii dintr-o secție de anestezie și terapie intensivă.

Copilul care a intrat în comă după ce a fost anesteziat în cabinetul stomatologic s-a stins seara la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după un stop cardio-respirator.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite