Amenințarea teroristă a revenit în Europa. Alerte cu bombă în mai multe orașe, sinagogă atacată la Berlin

18 octombrie 2023, 19:45

O sinagogă din centrul Berlinului a fost atacată cu cocktail-uri Molotov. Incidentul are loc la scurt timp după ce susținătorii organizației Hamas au împrăștiat sloganuri antisemite pe străzile orașului și la câteva zile după ce mai multe case ale evreilor din capitala germană au fost marcate cu Steaua lui David.

Și la Roma, un cartier evreiesc a fost ținta unei alerte cu bombă.

Franța, care se afla deja pe cel mai înalt nivel de alertă antitero s-a confruntat cu alerte cu bombă în mai multe orașe. Au fost vizate 6 aeroporturi din mai multe orașe și din nou Palatul Versailles.

Marea Britanie ia deja măsuri pentru a preveni orice manifestare violentă a susținătorilor Hamas. Într-una din rarele ieșiri în public, șeful MI 5 a declarat că există posibilitatea ca situația din Orient să alimenteze violențele și în Regat.

Ken McCallum, Director General al MI5: Am văzut radicalizarea alimentată de diferite conflicte din întreaga lume în ultima generație și, în mod clar, unul dintre lucrurile care mă preocupă cel mai mult în acest moment este să înțeleg care este forma impactului asupra Regatului Unit a evenimentelor din Orientul Mijlociu.

În Turcia, care a trecut pe cel mai înalt nivel antitero, forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a întrerupe un protest pro-palestinian uriaș care a avut loc la Istanbul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite