Amenințarea președintelui Donald Trump că va închide granița Statelor Unite cu Mexicul a declanșat haosul la frontiera dintre cele două țări

3 aprilie 2019, 12:52

Punctele de frontieră sunt paralizate de aglomerații incredibile. Mii de mașini, dar și pietoni, încearcă să treacă granița. În Statele Unite, politicieni, oameni de afaceri și economiști avertizează că închiderea frontierei ar bloca transporturile de fructe și legume din Mexic, indispensabile pentru americani. La fel și importurile de echipamente electrocasnice și medicale.

Vor fi puternic afectați și oamenii care merg în Statele Unite la muncă sau la studii universitare. Persoanele  care călătoresc pentru turism se tem să mai vină, pentru că riscă să nu se mai poată întoarce.

Președintele Trump a avertizat că ar putea anunța vineri închiderea punctelor de frontieră de teama afluxului de oameni din America Centrală: „Încă nu am anunțat această decizie, dar sunt  gata să închid frontiera dacă va fi necesar. Mexicul a început să primească numeroși oameni la frontiera lor sudică, oameni din Honduras , Guatemala şi El Salvador. Au primit mii de oameni.”

Bariera de securitate ridicată de armata americană nu-i împiedică pe imigranți să ajungă pe teritoriul Statelor Unite.

Poliția de frontieră a difuzat imagini dramatice ale oamenilor disperați să ajungă pe teritoriul american. Un mare număr de persoane, bărbat și femei, mulți însoțiți de copii, au reușit să ajungă în Statele Unite, iar poliția americană este depășită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite