Amendă pentru angajatorul care a pensionat-o fără voia ei. Decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

19 iunie 2021, 23:17

Când a împlinit vârsta standard de pensionare, de 61 de ani și 4 luni, o angajată de la Direcția sanitară veterinară și siguranța alimentelor Constanța le-a spus șefilor ei că vrea să continue să lucreze până la 65 de ani.

Cererea nu i-a fost aprobată, așa că femeia a făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Autoritatea sanitară veterinară a fost amendată în acest caz cu 2.000 de lei pentru discriminare. Și asta pentru că, în 2018, judecătorii CCR au stabilit că femeile pot ieși la pensie le fel ca bărbații dacă doresc.

Săptămână trecută, guvernul a adoptat proiectul de lege prin care, dacă vor angajații de la stat pot să lucreze până la vârstă de 70 de ani, dar trebuie să aleagă între pensie și salariu. Dacă se hotărăsc să rămână în câmpul muncii, nu trebuie decât să îl anunțe pe șeful direct, nu au nevoie de aprobare.

În România sunt peste 100 de mii de persoane peste 65 de ani care au contract de muncă.

Cum se apără DSVSA Constanța: „(…) legiuitorul stabileşte că menţinerea în activitate în funcţia publică a funcţionarului public după data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă nu reprezintă o obligaţie a conducătorului instituţiei ci o situaţie ce poate fi aprobata ‘în mod excepţional'”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă