Amendă de 10 mii de lei dată Spitalului Municipal Dorohoi pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu. Și electricianul unității sanitare a fost amendat

Spitalul Municipal Dorohoi
Spitalul Municipal Dorohoi
23 februarie 2021, 15:16

Unitatea medicală din Dorohoi a primit o sancţiune contravenţională de 10.000 de lei ca urmare a lipsei autorizaţiei pentru pavilionul Chirurgie.

Este o situaţie care trenează de 5 ani de zile şi care nu mai poate continua aşa. Sunt măsuri sancţionatorii care trebuiau luate pentru că altfel nu există o aplecare a conducătorilor instituţiilor respective pentru rezolvarea problemelor care ţin de securitatea la incendiu. Controalele sunt în desfăşurare în toate unităţile medicale din judeţul Botoşani şi în toate unităţile de asistenţă medico-socială„, a afirmat Nechifor.

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieş, a declarat că sancţiunea primită de unitatea pe care o conduce a fost aplicată ca urmare a faptului că scara de evacuare nu îndeplineşte condiţiile impuse de lege. Prin urmare, nu a putut fi obţinută autorizaţia din partea ISU. Potrivit lui, se lucrează la proiectul privind construirea unei scări exterioare. Cel mai probabil pe parcursul acestui an va fi lansată execuţia lucrării.

Scările de evacuare nu au 2,20 metri, conform standardelor în vigoare, pentru evacuarea pacienţilor cu tot cu cu paturi. A fost un proiect anul trecut, s-a licitat, a câştigat o firmă, dar s-a constatat că proiectul este incomplet. Acum am reluat proiectul şi vom face ceea ce trebuie să facem anul acesta„, a precizat Andrieş.

De asemenea, electricianul de la Spitalul Municipal din Dorohoi a fost amendat cu 1.000 de lei ca urmare a faptului că iluminatul de securitate pentru evacuare nu este menţinut în totalitate în stare de funcţionare. Nu se asigură astfel condiţii de evacuare şi de salvare în siguranţă a utilizatorilor în cazul izbucnirii unui incendiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite