Amenajarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului ROL2 din Otopeni a fost finalizată și va deveni operațională la începutul săptămânii viitoare

Secția ATI a Spitalului Militar Rol2 devine operațional la începutul săptămânii viitoare. Are 24 de paturi și toate dotările necesare pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus. Celelalte secții ale acestui spital funcționează de câteva zile, fiind deja externați și primii 6 pacienți.

26 Aprilie 2020, 12:21 (actualizat 26 Aprilie 2020, 14:28) Știrile TVR |
O nouă secție ATI pentru pacienții cu COVID-19
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

"S-a terminat amenajarea spaţiului şi am putut face şi dotarea. Cele 24 de paturi sunt de Terapie intensivă speciale. De asemenea, sunt şi ventilatoarele aduse, sunt şi injectomatele. S-a reuşit tragerea gazelor medicinale în aceste rezerve care nu aveau această destinaţie. A fost un efort deosebit din partea Institutului 'Ana Aslan' şi în special a doamnei manager, pe care o felicit pentru ceea ce a reuşit să facă. De asemenea, a fost un efort şi din partea Spitalului Militar Central că s-a reuşit achiziţionarea acestor paturi, device-uri specifice pentru Terapie intensivă, care permit ca pentru pacienţii care vor fi internaţi aici să se asigure un act medical de înaltă calitate", a declarat Radu, potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale.

Florentina Ioniţă Radu a amintit că la Spitalul ROL2, unde în fiecare salon există un aparat special pentru sterilizarea şi purificarea aerului, vor fi trataţi şi bolnavi grav de COVID-19.

"Spitalul Militar ROL2 funcţionează ca un spital mic care are trei secţii, dar ca logistică, ca infrastructură este structurat pe logistica Spitalului Militar Central. (...) Vor exista două staţii centrale de monitorizare. Aşteptăm să montăm şi camerele de supraveghere pentru ca asistentele şi medicii să poată supraveghea şi pe această cale pacienţii şi să intre cât de puţin la ei, dar, în acelaşi timp, să fim convinşi că actul medical este de calitate, adecvat şi prompt", a adăugat ea.

 

Cu sprijinul societății civile și a Spitalului Militar Central, amenajarea secției ATI a spitalului ROL 2 a fost terminată. Mai sunt așteptate doar câteva echipamente pentru toate dotările necesare tratării cazurilor grave de COVID-19.
Spitalul funcționează logistic după modelul Spitalului Militar Central.
E structurat pe trei secții și deservit de personal medical de la această unitate spitalicească.
În 18 aprilie, șapte pacienți cu coronavirus au fost internați la acest spital, fiind transferați de la Institutul de Gerontplogie și Geriatrie Ana Aslan din Otopeni, unde există o tabără destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI