Ameca, cel mai avansat robot umanoid. ” Imaginaţi-vă că veţi putea să vă luaţi personajul din metavers în lumea reală”

Roboții sunt deja parte din viața noastră de zi cu zi, iar viitorul în care mașini asemănătoare omului vor circula printre noi este tot mai aproape. O companie britanică a realizat ceea ce numește cel mai avansat robot umanoid și cu un singur clip de câteva secunde postat pe internet a aprins imaginația a milioane de oameni.

07 Decembrie 2021, 08:04 (actualizat 07 Decembrie 2021, 08:58) |
Ameca, cel mai performant robot umanoid
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aceste imagini în care un robot se trezește la viață și privește lumea înconjurătoare au devenit virale. Zeci de milioane de oameni au fost impresionați de realismul gesturilor și de fizionomia robotului botezat Ameca și creat de o firma britanică de tehnologie.

Will Jackson, fondator şi director Engineered Arts: Lângă mine sunt doi roboţi Ameca. Ei sunt cea mai nouă generaţie de roboţi umanoizi gândiţi pentru interacţiunea om-robot, acesta fiind motivul pentru care i-am făcut aşa de asemănători omului. Fizionomia este o foarte importantă unealtă de comunicare, de aceea am construit roboţi aşa de expresivi.

Ameca a fost construit în spiritul neutralității și incluziunii: nu are carateristici de gen sau de rasă, de unde și culoarea gri a pielii artificiale și se dorește a fi un suport perfect pentru transmiterea de informații, gânduri și chiar emoții.

Will Jackson, fondator şi director Engineered Arts: Mulţi oameni lucrează la interacţiunea cu IA (n.r. Inteligenţa Artificială), la diverse aplicaţii care folosesc sisteme de viziune, recunoaştere facială şi verbală, sinteză de voce. Dar ce nu se vede este partea mecanică pe care sunt rulate acele programe. Noi încercăm să oferim o platformă pentru IA (n.r. Inteligenţa Artificială).

Compania britanică, deja recunoscută pentru creațiile sale robotice care populează parcuri de distracții, centre științifice sau platouri de filmare a lucrat 15 ani la AMECA. Ei speră că în curând, odată cu dezvoltarea universului virtual acești roboți să intre în viața reală că o extensie a oamenilor.

Will Jackson, fondator şi director Engineered Arts: Recent se tot vorbeşte de metavers (n.r. universul virtual). Imaginaţi-vă că veţi putea să vă luaţi personajul din metavers în lumea reală. O să aveţi nevoie de un corp pentru asta. Aşa că dacă vreţi că sinele vostru virtual să participe la o intâlnire la New York, Hawaii sau Hong Kong, puteţi să trimiteţi un robot.

Robotii AMECA sunt deja disponibili pentru închiriere sau achiziție, la un preț de 100 de mii de lire sterline, de companii care vor să dezvolte interacțiunea între oameni și roboți.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI