Ambulatoriu nou la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, construit cu fonduri europene

29 aprilie 2021, 10:16

În cadrul proiectului va fi achiziţionată aparatură medicală modernă şi va fi reabilitată şi clădirea veche în care au oferit consultaţii medicii din spital, în ultima jumătate de secol.

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a semnat marţi ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, cea mai mare unitate medicală din judeţ. Investiţia este finanţată cu fonduri europene şi depăşeşte trei miloane de euro.

Prin acest proiect se va reabilita nu doar vechea policlinică a spitalului, ci se va construi şi un corp nou de clădire, cu două etaje.

În urmă cu zece ani, Consiliul Judeţean a mai obţinut o finanţare de aproximativ 100 de milioane de lei, de la Uniunea Europeană, pentru reabilitarea şi modernizarea spitalului, însă ambulatoriul nu a putut fi prins în proiect.

Actuala conducerea a instituției a făcut demersuri şi pentru modernizarea clădirii de spital în care s-a turnat, în urmă cu patru decenii, filmul “Mere Roşii”. 42 de milioane de lei ar urma să fie investiţi aici pentru că pacienţii care trec pragul secţiilor Psihiatrie şi Oftalmologie să beneficieze de condiţii decente de spitalizare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă