Serviciul de Ambulanță Prahova, blocat de numărul mare de solicitări: de la 250 pe zi au crescut la 600. Cei mai mulți sună să se testeze de COVID

În județul Prahova, Serviciul de Ambulanță este blocat de numărul mare de solicitări pentru testările COVID. De la 250 de solicitări într-o zi, s-a ajuns la 600 pe zi. Circa 70 la sută din cei care sună sunt testați pozitiv.

28 Iulie 2022, 11:09 (actualizat 28 Iulie 2022, 13:33) Știrile TVR |

Miercuri, în țară erau internate peste 3.500 de persoane, mai multe față de ziua anterioară. Autoritățile au anunțat deja că vor să mărească numărul centrelor de evaluare și că oamenii ar trebui să reînceapă să-și iamăsuri de protecție. La ședința de Guvern de miercuri, toate persoanele au purtat masca.

În dispeceratul Ambulanței Prahova, telefoanele sună fără oprire de câteva zile. De la 250 de solicitări zilnice s-a ajuns la aproape 600. Cele mai multe sunt însă de la cei care vor să se testeze pentru infectarea cu coronavirus.

Medicii și asistentele abia fac față solicitărilor. Conducerea Ambulanței Prahova a decis să nu mai acorde concedii în perioada aceasta, ca să aibă cât mai multe echipaje pe teren. Chiar și așa, timpul de răspuns la solicitări a crescut.

Dr. Gheorghe Bădescu, medic la Serviciul de Ambulanță Prahova: „Dacă noi înainte aveam 250-300 pe zi, acum avem 600, se apropie de cum era în vârful de pandemie și nu mai putem să exercităm urgențele, din cauza numărului mare de cereri pentru testări, pe care suntem obligați să le facem. Cred că mai mult de 70% sunt pozitivi, din 150 de testări zilnice”.

Medicii le recomandă oamenilor să mergă la centrele de evaluare sau la medicul de familie pentru testarea COVID.

Roxana Niță, asistent medical principal la Serviciul de Ambulanță Prahova: „O perioadă foarte solicitantă. Practic, suntem blocați. Recomandăm populației să se adresesze medicului de familie, centrelor de evaluare și, dacă e grav, să ne cheme pe noi. De multe ori, suntem chemați abuziv”.

Serviciul de Ambulanță Prahova are 33 de echipaje pe timpul zilei și 32 noaptea.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI