Ambulanțele vechi pun în pericol siguranța pacienților. Sindicatele au anunţat un protest pe 22 noiembrie. Rafila: Este o problemă serioasă

Ambulanţele din toată ţara sunt vechi şi pun în pericol siguranţa pacienţilor. Este semnalul tras de ministrul sănătăţîi care s-a întânit cu reprezentanţii federaţiei sindicale Ambulanţa.

15 Noiembrie 2022, 14:09 (actualizat 15 Noiembrie 2022, 15:36) Știrile TVR |

Alexandru Rafila a precizat că trebuie deblocate achiziţiile de autospeciale de salvare în condiţiile în care timp de doi ani de zile nu a fost cumpărată nici măcar o ambulanţă.

Ministrul Sănătăţii a precizat şi că îi va prezenta premierului un raport cu problemele din acest serviciul care duce lipsă şi de personal. Sindicatele din ambulanţă au anunţat un protest pe 22 noiembrie.

Aceste doleanțe și rezultatul discuțiilor pe care le-am avut cu dânșii îl voi prezenta în rezumat și d-lui prim-ministru. A existat un acord cadru care s-a desfășurat și se desfășoară în 2018-2022, care prevedea achiziția a maximum 4000 de ambulanțe. Din păcate acest acord cadru nu s-a finalizat nici măcar acum. În anul 2021 nu s-a achiziționat nicio ambulanță, iar în 2022 am înțeles că nu se mai poate încheia din cauza modificărilor de preț sau altor modificări pe care eu nu le cunosc, pentru că de această achiziție s-a ocupat Departamentul pentru Situații de Urgență. Deci este o problemă serioasă, un parc auto îmbătrânit pune în pericol activitatea esențială a serviciilor de ambulanță, a declarat ministrul Sănătății.

Problema cu ambulanțele este o problemă acută, ceea ce a dus și la declanșarea protestului național. Este problema acută, în condițiile s-au pierdut contractele din 2022, o achiziție conform legii nu va putea avea loc mai repede de 2025. În condițiile date și a stării parcului de ambulanțe din România, noi o să avem o problemă. Apreciez faptul că si dl ministrul va susține întâlnirea pe care trebuie să o avem cu prim-ministrul, să avem o discuție cu actele pe masă, deși cam greu ca să găsim soluții și să nu avem o problemă de colaps cu ambulanțele, a declarat Gheorghe Chis, liderul Federației Sindicale Ambulanța.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI