Ambrozia, un pericol pentru sănătate. Tot mai mulți oameni fac alergii grave din cauza acestei plante

9 iulie 2017, 14:21

Până să ajungă la alergolog, mulţi cred că au o răceală care nu mai trece. La spitalul Colentina din Bucureşti merg cu zecile în fiecare vară, la sfârşitul lui iulie, în august şi septembrie, când ambrozia înfloreşte şi face seminţe.

Intensitatea alergiilor şi a manifestărilor clinice creşte de la un sezon la altul, iar complicaţiile pot să facă astm, se poate ajunge la crize severe de sufocare şi uneori chiar să sugereze şoc anafilactic. Sunt frecvente complicaţiile de tip sinuzită, polipoză, favorizarea infecţiilor.

Medicii spun că şi cei fără predispoziţie spre alergii se îmbolnăvesc, iar pacienţii au rezultate limitate la terapie, dacă sunt expuşi frecvent polenului extrem de alergen.

Ambrozia se stârpeşte destul de greu şi trebuie luate măsuri înainte ca planta să înflorească, spun biologii.

Buruiana smulsă din pământ trebuie arsă, atrag atenţia biologii. Dacă este aruncată pe un loc cu umezeală, rădăcinile se vor prinde repede la loc.

Un proiect de lege depus în Parlament, în aprilie, obligă proprietarii de terenuri şi autorităţile să stârpească ambrozia. Sunt prevăzute şi amenzi: până la 10.000 de lei pentru persoanele fizice, şi până la 50.000 de lei – pentru cele juridice

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă