Ambasadorul ucrainean la Londra a clarificat remarcile despre posibila renunţare la candidatura ţării sale la NATO: Nu ne „reconsiderăm” ambiţiile de a ne alătura Alianței

Vadym Prystaiko ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie
Vadym Prystaiko ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie
14 februarie 2022, 11:09

Întrebat dacă Ucraina ar putea sau nu să-şi „reconsidere” ambiţiile de a se alătura NATO, ambasadorul Vadim Pristaiko a declarat pentru BBC, în engleză: „Nu, nu şi mă bucur foarte mult că am această ocazie de a-mi clarifica poziţia”.

El a afirmat că relatarea anterioară a BBC a fost rezultatul unei neînţelegeri.

„Nu suntem membri ai NATO în prezent şi pentru a evita un război suntem gata să facem multe concesii şi asta facem în convorbirile cu ruşii”, a spus Pristaiko. „Nu are nimic de-a face cu NATO, (angajamentul faţă de) care este înscris în Constituţie”.

„Nu este o amânare a ambiţiilor noastre de a fi NATO, este vorba de faptul că în prezent nu facem parte din familie, aşa încât trebuie să căutăm altceva, cum ar fi acorduri bilaterale cu Marea Britanie, cu Statele Unite”, a explicat el.

„Aşa încât în plus faţă de NATO căutăm o serie de alte aranjamente care să ne permită să supravieţuim acum acestui calvar”, a adăugat ambasadorul ucrainean.

Întrebat din nou dacă Ucraina îşi schimbă poziţia privind candidatura la NATO, acesta a răspuns: „Nu”, a mai consemnat Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite