Ambasadorul SUA, Hans Klemm, la Memorialul Colectiv: "Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, ca independența justiției să fie amenințată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani"

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a adus astăzi, la Memorialul Colectiv, un omagiu victimelor din tragedia de acum 3 ani. El a rememorat ce s-a întâmplat imediat după incendiul petrecut la scurt timp după ce el și soția lui au sosit în România. "Tragedia a avut un impact puternic asupra noastră, pentru că atât de mulți tineri români talentați și-au pierdut viețile sau au fost răniți grav", a transmis Klemm.

31 Octombrie 2018, 17:35 (actualizat 31 Octombrie 2018, 18:33) |
Ambasadorul SUA, Hans Klemm / FOTO: www.facebook.com/bucharest.usembassy

Ambasadorul SUA a amintit de reacția oamenilor care au înțeles că acei tineri au fost victimele corupției. Klemm a fost impresionat de hotărârea arătată de români de a lupta împotriva corupţiei și a adăugat că acest lucru este susţinut întotdeauna de Statele Unite.

"Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani", a subliniat însă diplomatul.

"Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite", a arătat el.

Hans Klemm a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie atât din partea populației, cât și din partea statelor prietene României.

El a amintit ţările care au oferit sprijin: Israel, Olanda, Franţa, Austria, Italia şi altele. Potrivit lui Klemm, din păcate, distanţa la care se află SUA a împiedicat acordarea de sprijin medical imediat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TRAGEDIA DE LA CLUBUL COLECTIV
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI