Ambasadorul rus în România despre incidentul de la poarta ambasadei: Un adevărat atac terorist, deși există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles

Ambasadorul Rusiei la București Valery Kuzmin
Ambasadorul Rusiei la București Valery Kuzmin
6 aprilie 2022, 13:50

Valeri Kuzmin a mai spus că atmosfera din România este tensionată și ambasada a primit în mod repetat amenințări directe prin e-mail.

Ambasada Rusiei a transmis, miercuri, printr-un comunicat, condoleanțe familiei bărbatului și a spus că oricare ar fi motivul gestului, acesta s-a produs sub ”influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizată în orașul Bucea”

Ministerul Român al Afacerilor Externe a consideră poziția Ambasadei Rusiei pripită și inoportună în calificarea incidentului provocat de Bogdan Drăghici.

De asemenea, Ministerul de Externe a mai transmis că a dispus încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază și protecție alocat Ambasadei Federației Ruse să fie suplimentat.

Fostul președinte al Asociației TATA, Bogdan Drăghici, confruntat cu acuzații de abuz sexual asupra propriei fiice, a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei și s-a autoincendiat. Drăghici fusese condamnat, ieri, la 15 ani de închisoare. Oficialii Ambasadei au reacționat la câteva ore după incident.

Incidentul a fost preluat și de presa din Rusia, care a amintit de faptul că șoferul avea probleme cu legea, dar și de postarea sa de pe rețelele de socializare în care își exprima solidaritatea cu Ucraina și în care acuza Rusia de crime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite