Ambasadorul României la Washington, la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Contacte cu membri ai viitoarei administrații a SUA

George Maior ambasadorul României în SUA
George Maior ambasadorul României în SUA
21 ianuarie 2021, 17:55

„În calitate de partener strategic, România rămâne ferm angajată alături de Statele Unite ale Americii în promovarea, pe mai departe, a obiectivelor comune de apărare, securitate strategică și economice, astfel încât să contribuim în continuare la prosperitatea și siguranța celor două popoare”, a subliniat ambasadorul României la Washington, într-un comunicat de presă.

George Maior subliniază că anul acesta se împlinesc 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite, „perioadă în care cooperarea excelentă dintre cele două țări a arătat prietenia profundă și de lungă durată care ne leagă”.

Îmi exprim convingerea că în mandatul noului Președinte al SUA va fi reiterat angajamentul ambelor părți de aprofundare și dezvoltare a Parteneriatului Strategic, Președintele Joseph R. Biden Jr. fiind, de mulți ani, un susținător constant al României„, arată ambasadorul României la Washington.

„România și Statele Unite împărtășesc aceleași valori democratice și sunt ferm alături pentru a face față provocărilor actuale, asigurând astfel un viitor mai bun pentru români și americani deopotrivă”, a declarat Maior.

Subiectele de discuție cu membri ai viitoarei administrații americane au vizat priorităţile de cooperare.

„La rândul lor, liderii americani au apreciat faptul că România este un partener de încredere, apreciind sprijinul ferm pe care țara noastră l-a arătat Americii şi au transmis mesaje puternice privind întărirea parteneriatului dintre cele două ţări”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite