Ambasadorul României în Italia: Starea comunității românești este în general bună. Președintele Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate

Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, a declarat marți dimineață la TVR, că președintele Klaus Iohannis i-a telefonat pentru a se interesa despre situația românilor aflați în Italia și despre modul în care ambasada și consulatul s-au organizat. De asemenea, președintele a transmis un mesaj de solidaritate atât pentru comunitatea românească cât și pentru întreaga Italie.

10 Martie 2020, 09:09 (actualizat 10 Martie 2020, 11:33) Știrile TVR |

Aseară, președintele României mi-a telefonat pentru a se interesa de starea comunității românești,  de starea de spirit a românilor din Italia și a transmis un mesaj de solidaritate atât românilor cât și  poporului italian și președintelui italian. S-a interesat de soarta corpului diplomatic, modul în care ne-am organizat. În astfel de momente solidaritatea tonifică, indiferent din partea cui este manifestată, mai ales dacă vine din partea șefului statului (...) Ne vom continua activitatea, eu personal, oficiile consulare vor funcționa pentru a asigura asistenta consulară de urgență.

Ambasadorul României în Italia a explicat că autoritățile din Italia au o grilă în baza cărei iau măsuri în ceea ce privește carantinarea la domiciliu sau internarea acestora.

Starea comunității românești este în general bună. Oamenii au înțeles că măsurile sunt luate spre binele comunităților umane. Suntem surprinși cu toții și alarmați deoarece ne este perturbat ritmul vieții, apare o schimbare a gândirii a modului de viață. Până acum călătoream liber și în general imaginea bolii și a suferinței ne putea foarte rar pe dinaintea ochilor, este o situație care nu trebuie tratata cu lejeritate dar nici să devenim paranoici și să credem că sfârșitul este aici, a declarat ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan.

Diplomatul a mai spus că există o situație mai delicată a unor grupuri de turiști, care deși au fost anunțați despre situația din Italia, nu au renunțat la excursie. Pentru aceștia se încearcă identificarea a unor răspunsuri punctuale, a arătat ambasadorul.

Italienii au luat m[suri drastice în lupta cu noul virus. Autoritățile din peninsulă impun măsuri fără precedent.

Toate deciziile au fost luate ca urmare a unei concluzii înfricoșătoare: numărul deceselor crește în fiecare zi. Sunt, până acum, 463 de morți, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.172.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat luni seară că întreaga Italie intră în carantină.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 28°C
IASI 32°C 24°C
CLUJ 27°C 22°C
CONSTANTA 26°C 23°C
CRAIOVA 32°C 29°C
BRASOV 29°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI