Ambasadorul nord coreean în Italia a dispărut cu tot cu familie. Un ziar sud-coreean susține că acesta ar fi cerut azil politic. Informația nu a fost confirmată

4 ianuarie 2019, 10:56

Jo Song Gil, de 48 de ani, a asigurat interimatul din octombrie 2017 când Italia a cerut ambasadorului desemnat al Coreii de Nord, care încă nu era acreditat, să părăsească țara în semn de proteste față de testele nucleare efectuate de Phenian.

Despre Gil se știe că este fiul sau ginerele unui înalt demnitar al regimului de la Phenian.

Guvernul de Roma a anunțat că nu există nici o cerere de azil politic formulată de diplomatul nord-coreean, iar serviciile speciale de la Seul l-au dat dispărut.

Majoritatea diplomaților nord-coreeni sunt obligați să-și lase acasă membri familiei, adesea copiii, ca o garanție că nu vor dezerta atunci când sunt în misiune în străinătate.

Nu e cazul lui Jo Song Gil care a sosit la Roma acum 4 ani împreuna cu soția și copiii.

Presa de la Seul precizează că asta ar însemna că diplomatul ar putea proveni dintr-o familie privilegiată și că motivele acestui gest sunt necunoscute.

Dacă se confirmă că Gil a cerut azil politic, ar fi cea mai importantă dezertare după cea din 2016 a numărului doi al ambasadei din Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă