Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis. Fostul diplomat a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer

Mihnea Constantinescu
Mihnea Constantinescu
20 noiembrie 2018, 17:51

„În semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuția avută la promovarea și menținerea unui standard de excelență profesională în rândul tinerei generații de diplomați, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, ambasadorului Mihnea Constantinescu”,  arată Administrația Prezidențială.

Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectați diplomaţi ai României. A contribuit la procesul de aderare a României în structurile euro-atlantice. Mihnea Constantinescu a fost membru al Consiliului Regal creat de Regele Mihai I.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

A fost asistentul personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Mircea Geoană, Adrian Nastase și Călin Popescu-Tăriceanu, după care a îndeplinit funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite