Ambasadorul Marii Britanii: Modificarea legilor justiţiei să aibă scopul de a întări statul de drept și lupta împotriva corupției

6 septembrie 2017, 10:16

Schimbările preconizate în legile justiției mobilizeaza încă o cancelarie, după cea a Statelor Unite. Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, s-a dus să discute cu ministrul Justiției și să explice cât de apreciată e lupta anticorupție.

Azi, și procurorul șef, Laura Codruța Kovesi, a ieșit pubic să spună că DNA este vizată de modificările propuse de Tudorel Toader.

Ambasadorul Marii Britanii a declarat la finalul întâlnirii că discuțiile ai vizat trei aspecte. Primul s-a referit la colaborarea bilaterală dintre Marea Britaniei și României în domeniul justiției civile. Ambasadorul a spus că Marea Britanie vrea continuarea colaborării în privința luptei împotriva traficului de ființe umane.

Brexit-ul este al doilea subiect aflat pe agenda discuțiilor. Ambasadorul Marii Britanii a subliniat că după ieșirea Marii Britanii din UE, se dorește continuarea colaborării în domeniul juridic civil cu toate țările din UE inclusiv din România. Guvernul din Marea Britanie a publicat un document care conține propuneri privind colaborarea în viitor – trebuie să existe un mecanism care să permită colaborarea intre Marea Britanie și țările din UE

Ultimul subiect pe agenda discuțiilor s-a referit la modificările sistemului judiciar, propuse de ministrul Justiției din România. Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare și care este sistemul potrivit, a spus ambasadorul Marii Britanii în România.

Paul Brummell a spus că a subliniat că Marea Britanie apreciază cea ce a făcut România anul trecut în domeniul luptei împotriva corupției și al statului de drept. Ambasadorul a subliniat că în România are instituții precum DNA care au o activitate foarte bună. De asemenea ambasadorul Marii Britanii a spus că orice modificare este bine să se facă în urma discuțiilor cu toți cei interesați.

Vrem ca modificarea să aibă și scopul de a întări statul de drept și lupta împotriva corupției, a spus Paul Brummell.

Întrebat despre recomandările pe care Marea Britanie le face României, ambasadorul a arătat că important nu este recomandarea noastră, important este ca toate părțile implicate să își exprime punctul de vedere, de a crea o legislație care este adaptată nevoilor României.

Ambasadorul Marii Britanii în România  a explicat că a cerut ministrului justiției posibilitatea acestei vizitei.

Întâlnirea dintre Brummell şi Toader nu a fost anunţată oficial de Ministerul Justiţiei sau de Ambasadă. Diplomatul a venit la sediul ministrului la ora 10.00.

Marți, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klem. La finalul discuției, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat că discuțiile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, „au avut loc în spiritul cooperării”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă