Ambasadorul britanic doarme sub cerul liber, în sprijinul persoanelor fără adăpost

În București se estimează că circa 5.000 de persoane nu au adăpost
În București se estimează că circa 5.000 de persoane nu au adăpost
12 octombrie 2017, 13:37

Organizația caritabilă Casa Ioana organizează un eveniment de tip Sleep Out în Bucureşti, vineri, 13 octombrie, când zeci de voluntari vor dormi sub cerul liber, într-un spațiu special amenajat în incinta Share Café, Strada Olari nr. 8. În acest fel, ei doresc să atragă atenția asupra situaţiei persoanelor fără adăpost şi să susţină activitatea fundaţiei Casa Ioana în sprijinul femeilor şi copiilor victime ale abuzului domestic sau fără adăpost.

Ambasadorul Paul Brummell este unul dintre voluntarii care vor dormi afară, alături de alţi reprezentanţi ai comunităţii britanice din România: Nigel Bellingham, directorul  British Council Romania, Charles Crocker, preşedintele British Romanian Chamber of Commerce şi Ian Tilling, preşedintele Casa Ioana.

În București se estimează că circa 5.000 de persoane nu au adăpost, dar cifrele ar putea fi mult mai mari. Alte persoane sunt nevoite să locuiască în spații supraaglomerate sau să se mute temporar la prieteni.

Casa Ioana a fost înființată în anul 1995 și vine în sprijinul familiilor, în general femei și copii, care ajung victime ale violenței domestice  sau care nu au adăpost. Casa Ioana pune la dispoziția acestora un spațiu de cazare, gratuit, până când reușesc să își rezolve problemele care le-au adus în această situație. De asemenea, asociația oferă acestor persoane vulnerabile o gamă largă de servicii de asistență psihologică și socială care le ajută să facă tranziția către o viață independentă și stabilă.

Evenimentul Sleep Out poate fi urmărit pe contul de Twitter al ambasadorului și pe pagina de Facebook Casa Ioana.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite