Ambasadorii statelor NATO au vizitat unitatea militară de la Deveselu

20 noiembrie 2019, 20:27

Președintele francez, Emmanuel Macron, declara recent că „suntem pe punctul de a asista la moartea cerebrală a NATO” , iar Europa „nu se mai poate baza pe Statele Unite pentru apărarea comună”.  Ambasadoarea Franței în România, prezentă la baza militară Deveselu, considera că Europa ar avea nevoie de un sistem de apărare propriu, care să sprijine Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Ambasadorul Germaniei, țara care la începutul anului a preluat conducerea Forței NATO de reacție super-rapidă, consideră că Alianța este esențială pentru securitatea regiunii.

Ambasadorii statelor NATO în România au vizitat scutul de la Deveselu, la invițatia ambasadei Statelor Unite. Evenimentul fără precedent a avut ca scop reafirmarea atașamentului față de Alianța Nord Atlantică.

Sistemul de apărare antirachetă de la baza militară Deveselu a fost inaugurat în 2016. Este cel mai modern din Europa şi are un rol exclusiv defensiv, de apărare de eventuale atacuri cu rachetă din Orientul Mijlociu.  Găzduiește 44 de rachete care nu au încărcătură explozivă, ci distrug ţinta prin simpla lovire a acesteia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite