Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România: Parteneriatul strategic între Franța și România a fost crucial

29 iunie 2022, 11:24

Ambasadoarea Franţei în România, doamna Laurence Auer, a susţinut o conferinţă de presă, miercuri, la sedul Ambasadei Franței de la București, în care a evidențiat legătura puternică pe care o are țara sa cu România, ceea ce a permis luarea unor decizii importante cu impact la nivel european, inclusiv la Summit-ul NATO de la Madrid, care are loc în aceste zile:

”Pe agenda noastră sunt discuții privind criza energiei, schimbările climatice, egalitate. Sunt foarte multe decizii luate din februarie, de la începutul războiului din Ucraina. Am făcut multe!

Întâi de toate aș vrea să mulțumesc autorităților din România, Guvernului României. Am discutat despre prevenirea unei crize în domeniul sănătății, am discutat despre ce putem face pentru Ucraina și despre o inițiativă lansată în Franța la nivelul G7, am discutat despre probleme legate de securitate și apărare, despre un document care va fi aprobat astăzi la Madrid, la summit-ul NATO, să putem folosi logistica pentru a sprijini Ucraina.

Sunt mândră, ca franțuzoaică de ce am realizat și că Franța și România au reușit să facă progrese în legătură cu această agendă. Parteneriatul strategic între Franța și România a fost crucial. A fost atât de evident, de-a lungul discuțiilor pe care le-am tot avut la nivelul Uniunii Europene, că am putut să ne bazăm pe aceste relații bilaterale pentru a lua decizii importante.” a declarat doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România.

Mai multe declarații ale domnieie sale, în materialul video de mai sus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite