Ambasada SUA la Moscova a difuzat un „apel către poporul rus”. Reacție furioasă a fostului președinte Medvedev, în stilul amenințător obișnuit

Mesaj al Ambasadei SUA la Moscova
Mesaj al Ambasadei SUA la Moscova
5 ianuarie 2023, 21:14

”Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniţii compus din rachete Zircon a plecat ieri către ţărmurile NATO”, a spus Medvedev, referindu-se la anunţul anterior al preşedintelui rus Vladimir Putin despre lansarea unei nave militare ruseşti echipate cu rachete hipersonice.

”Aşadar, bucuraţi-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o ameninţare directă pentru Rusia sau aliaţii noştri”, a continuat fostul preşedinte rus, adresându-se Washingtonului. El a transmis că rachetele ar putea fi plasate la numai 100 de mile de coasta americană.

Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, survine după ce Ambasada SUA la Moscova a publicat un mesaj video pe care l-a denumit: ”Un apel către poporul Rusiei”. Înregistrarea, care durează 50 de secunde, conţine imagini ce arată distrugeri provocate de bombardamentele ruseşti în Ucraina, afirmând că tot ce se întâmplă acolo ”nu este demn pentru voi”, pentru cetăţenii ruşi.

”Rămânem solidari cu fiecare dintre voi care vă străduiţi să creaţi un viitor mai paşnic”, mai spune Ambasada americană în înregistrarea video, în care este inserată şi o imagine cu sloganul ”Nu războiului!”, scris pe un zid.

Rusia şi SUA au ”concurat şi colaborat” decenii la rând şi ”pe tot parcursul istoriei, ţările noastre au fost unite de asemănările culturale şi de realizările noastre”, se arată în mesajul Ambasadei americane, în timp ce imaginile care-l însoţesc arată cosmonauţi sovietici, scriitori şi secvenţe cu preşedinţii Leonid Brejnev, Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn.

În reacţia faţă de acest clip, Medvedev i-a calificat pe membrii guvernului american drept nişte ”ciudaţi” care apelează la procedee din propaganda nazistă. Fostul preşedinte rus nu s-a ferit de la a scăpa și o înjurătură la adresa oficialilor americani.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite