Ambasada Rusiei în Irlanda, „sabotată” energetic de furnizorii de combustibil. Angajații riscă să rămână în frig

Foto: Buzz.ie
Foto: Buzz.ie
6 aprilie 2022, 16:41

Diplomații ruși au fost nevoiți să transmită o scrisoare departamentului ministrului de Externe Simon Coveney, cerând guvernului să intervină înainte ca rezervele ambasadei să se epuizeze.

În scrisoare – consultată de Irish Mirror – rușii au cerut diplomației irlandeze să intervină „în acest caz clar discriminatoriu”.

Publicația precizează că Ambasada Rusiei nu mai poate efectua plăți, deoarece Banca Irlandei i-a înghețat conturile. Responsabilii bancari nu au confirmat sau infirmat încă această informație.

„Cei din ambasadă o duc greu fiindcă nimeni nu vrea să facă afaceri cu ei ca urmare a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu doar unele companii petroliere au probleme cu asta, ci și băncile”, a declarat o sursă pentru Irish Mirror.

„Actualul furnizor de combustibil al ambasadei a refuzat să livreze motorină misiunii noastre. Ambasada a verificat și alți furnizori din [zona] Dublin (…) dar toți au refuzat să coopereze. Ambasada a rămas cu o provizie foarte limitată, care va dura doar până la sfârșitul săptămânii. Motorina este o resursă esențială, deoarece este folosită pentru încălzirea și alimentarea cu apă caldă a Cancelariei, precum și în zona rezidențială a misiunii noastre. Ambasada solicită Departamentului să intervină în acest caz clar discriminatoriu”, se arată în scrisoare.

Când a fost contactată de Irish Mirror, Ambasada Rusiei a refuzat să spună dacă și-a asigurat între timp necesarul de combustibil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite