Ambasada Italiei a scos la licitație o porțiune a Parcului „Nicolae Iorga” din București

11 aprilie 2017, 22:30

Parcul e situat pe Calea Victoriei, la doi pași de centrul Capitalei.   Are peste 3000 de mp și este situat într-una dintre cele mai bune zone ale Capitalei. Acesta adăpostește și câteva monumente importante,  printre care bustul poetului Nichita Stănescu, dar și pe cel al diplomatului Ion Ghica.

Tot aici se află o cruce din marmură de câțiva metri dedicată marelui istoric Nicolae Iorga, dar și eroilor neamului. Terenul are acum doi proprietari. Două treimi din el aparține Primăriei Capitalei, iar restul suprafeței e în posesia statului italian, care vrea să-l vândă la licitație. Prețul de pornire este de 5.525.000 de euro. Cine va cumpăra poate decide să radă, efectiv, parcul și să construiască în locul lui clădiri de birouri. O adevărată lovitură pentru locuitorii din zonă, sufocați deja de betoane.

Primarul general al Capitalei spune însă că va lupta pentru păstrarea parcului.

În ultimii peste 10 ani, Capitala a pierdut zeci de hectare de parcuri. S-au retrocedat 36 de hectare în parcuri și au fost restituite 23 hectare de spații verzi sau locuri de joacă. Primăria Capitalei a anunţat recent că va constitui un grup de lucru care va identifica soluţiile legale pentru a le putea recupera.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite