Ambasada Cubei în Statele Unite a fost ţinta unui atac armat

2 mai 2020, 21:07

Alexander Alazo, în vârstă de 42 de ani, locuiește în Aubrey, Texas. El a tras în jur de 60 de cartușe, în rafale, care au produs găuri în statuia lui Jose Marti, scriitor și erou național în Cuba, în coloanele de la intrare și în geamul de deasupra ușii. În clădire se aflau doar șapte oameni, majoritatea agenți de securitate. Niciunul dintre ei nu a fost rănit. Ambasadorul cubanez a precizat că, în mod normal, la acea oră s-ar fi aflat în sediul misiunii diplomatice în jur de 50 de persoane. Gloanțele au ajuns în zona recepției și în foaier unde se întâlnesc diplomați și oficiali străini.

Ambasadorul Jose Cabanas a solicitat Departamentului de Stat să se implice în anchetă. Diplomatul a salutat modul profesionist în care au acționat poliția și Secret Service.

În timpul primelor investigații, suspectul a declarat că a fost militar în armata cubaneză. În 2003 s-a mutat în Mexic iar câțiva ani mai târziu a solicitat azil în Statele Unite. În ultimele nouă luni, atacatorul a dormit în parcări și refugii convins că este urmărit de organizații criminale cubaneze care for să-l captureze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite