Ambasada Chinei ar fi plasat microfoane în cadourile de Paște trimise guvernului israelian

FOTO: www.ynetnews.com
FOTO: www.ynetnews.com
12 aprilie 2022, 14:37

Obiectul a fost găsit în interiorul unui termos trimis la biroul ministrului Științei și Tehnologiei, Orit Farkash-Hacohen, și descoperit în timpul unui control de securitate

Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului investighează incidentul.Toate celelalte cadouri date de ambasadă au fost colectate pentru inspecție ulterioară și nu vor fi returnate ambasadei.

De asemenea, Shin Bet le-a cerut ofițerilor de securitate ai ministerelor să raporteze orice cadou de la ambasada chineză sau orice altă ambasadă străină.

Cadouri similare au ajuns și la Ministerul Transporturilor și al Sănătății.Asistenții miniștrilor din alte birouri au primit un mesaj de la ambasada Chinei că vor ajunge mai multe cadouri în zilele următoare.

Unele dintre pachetele deschise până acum de ofițerii Shin Bet nu au conținut dispozitive sau alte elemente suspecte.

China și Israelul mențin, în general, legături bune, iar cele două țări au sărbătorit 30 de ani de diplomație în ianuarie în cadrul celei de-a cincea reuniuni a Comitetului mixt China-Israel pentru cooperare în materie de inovare.

China a depășit Statele Unite ca cea mai mare sursă de importuri a Israelului în 2021, potrivit datelor publicate joi de Biroul Central de Statistică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă