Ambasada Austriei, îngrijorare după OUG 13. Situaţia din România, prezentată la CNN. Intervenţie a fostului ministru pentru IMM-uri

4 februarie 2017, 15:39

Jurnalistul american a subliniat că tensiunile politice din România se adâncesc, totul pentru că guvernul a emis o ordonanţă care decriminalizează o gama largă de infracţiuni legate de corupţie.

Invitatul emisiunii lui Richard Quest, fostul ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu, a spus că vrea să fie de partea corectă a istoriei.

Florin Jianu: „Nu mă refer la chestiunile tehnice, pentru că vă spun sincer nu este de competenţa mea, tehnic vorbind. Dar ce vă pot spune, dacă luaţi o lege fără să informezi în prealabil membrii guvernului, fără să anunţi presa, şi aproape în miezul nopţii, atunci nu este drept„.

Nu numai în presă sunt ecouri tot mai multe legate de situaţia de la Bucureşti, ci şi în plan politic.

Sâmbătă a apărut o nouă reacţie a ambasadelor de la Bucureşti. Este rândul Austriei să fie îngrijorată cu privire la măsurile luate de guvernul român.

„România a înregistrat în ultimii ani un progres considerabil în întărirea statului de drept şi a independenţei justiţiei. Buna guvernare şi statul de drept sunt, printre altele, pre-condiţii extrem de importante pentru dezvoltarea economică”, arată reprezentanţa diplomatică.

„Ordonanţa de urgenţă anunţată pe 31 ianuarie ar putea să slăbească puternic legislaţia anticorupţie şi astfel să pună în pericol progresul realizat”, se subliniază în continuare.

„Austria este un partener şi un prieten al României în Uniunea Europeană. Facem apel la guvern să găsească o soluţie acceptabilă pentru toate părţile implicate în această chestiune”, conchide ambasada.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite