VIDEO TELEJURNAL

Amânări de 12 ani pe un pod al lui Saligny. Reabilitarea podului de la Vadu Pașii depinde de un aviz

Podul monument pe care Anghel Saligny l-a construit înainte de 1900 pentru a lega Moldova de Muntenia, la Vadu Paşii, este abandonat de 12 ani. S-au făcut multe promisiuni de restaurare, finanţare, redeschidere a circulaţiei, dar toate au fost... vorbe-n vânt. Ultimul termen pentru refacerea podului, mai 2017, tocmai a fost depăşit, fără ca cineva să mişte vreo cărămidă. Iar până când birocraţia va fi învinsă, este posibil ca şi finanţarea să fie pierdută.

19 Iunie 2017, 21:30 (actualizat 19 Iunie 2017, 22:48) Știrile TVR |
Amânări de 12 ani pe un pod al lui Saligny
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De 12 ani, nimeni nu a lucrat la pod. Era pietonal şi rutier, iar navetiştii care vor să ajungă la Buzău trebuie fie să meargă pe jos, până la autobuz, fie să facă un ocol de 10 km, pentru a ajunge în oraş.

Consiliul Judeţean Buzău, care a preluat în administrare podul, a început procedurile pentru restaurare în aprilie 2013. Proiectanții au venit cu două soluţii. Încă doi ani cel puțin de șantier. Până atunci, s-ar putea pierde finanțarea. Încurcăturile birocratice încă nu s-au încheiat.

Propunerile proiectanților vor fi discutate joi, în Comisia națională a monumentelor istorice.

Râul Buzău este traversat, la ieşirea din reşedinţa de judeţ, de două poduri: cel de la Mărăcineni, care asigură legătura între Moldova şi Muntenia, pe Drumul European 85, şi podul de la Vadu-Paşii, la 3 km în aval de primul.

În 1886, Anghel Saligny proiecta acest pod pentru traficul feroviar, iar în 1960 a fost deschis circulației rutiere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI