Amânare în dosarul Colectiv. Judecătorii ar fi trebuit să decidă dacă Ministerul de Finanțe se constituie parte în dosar

23 octombrie 2017, 10:04

„Sunt numai proceduri, sunt multe părți implicate, avocații tot timpul găsesc câte ceva, procurorii, și așa mai departe. Deci suntem la fel ca acum 2 ani”, spune Matei Cristian, supraviețuitor.

Tragedia Colectiv a adus pe masa judecătorilor 3 dosare.

Unul este al patronilor clubului Colectiv şi al artificierilor, toţi trimişi în judecată de Parchetul General pentru ucidere din culpă.

Un alt dosar îl incriminează pe fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi două subalterne. Acuzaţia adusă de DNA este că au emis ilegal autorizaţiile de funcţionare. Din mai însă, cele două dosare au devenit unul mare şi greoi, la Tribunalul Bucureşti, în care amânările sunt la ordinea zilei.

La fiecare înfăţişare, într-o sală mică de judecată se înghesuie sute de oameni.

„Capacitatea acestei săli s-a depășit și, cu siguranță, în cazul unui incendiu sau orice altă situație de urgență, nu s-ar putea evacua, așa cum nu s-a putut nici la Colectiv. Deci suntem într-o perpetuă greşeală”, subliniază Victor Dobre, supraviețuitor.

Un alt dosar, deschis la scurt timp după tragedie, a fost cel în care sunt incriminaţi pompierii. Cercetarea a fost făcută de DNA, iar ei sunt judecaţi acum de Tribunalul Militar.

Procurorii Parchetului General continuă cercetările şi faţă de artificierul Marian Moise. Este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală.

Flăcările de la Colectiv au luat 64 de vieţi. Anul acesta, un supraviețuitor s-a sinucis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă