„Am venit ca pelerin şi frate pentru a vă întâlni. Pentru a crea punţi între inima mea şi a voastră.” Un an de la vizita istorică a Papei Francisc în țara noastră

1 iunie 2020, 20:18

În acele zile a plouat mult la Bucureşti, la Şumuleu Ciuc, dar şi la Iaşi, dar ceva părea să alunge norii fix înainte de sosirea Suveranului Pontif.

Papa Francisc a uimit prin modestia şi prin candoarea sa. Pe scena de la Iaşi a sărutat mâinile unei familii cu 11 copii.

Episcop al Romei şi urmaş al Sfântului Petru, Suveranul Pontif a fost profund în meditaţiile sale, natural şi spontan în gesturi. Aşa a ajuns la inimile a jumătate de milion de români care l-au însoţit efectiv în această călătorie şi ale altor milioane care l-au urmărit la televizor.

S-a abătut de la protocol ca să răspundă mâinilor întinse spre el.

Democraţia, martirii, familia şi diaspora au fost subiecte atinse cu fineţe de Papa Francisc prin discursurile sale. Şi nu doar atât!

Televiziunea Română a fost împreună cu Papa Francisc în toate momentele acestei călătorii. Zeci de ore de emisie live, filme, documentare, reportaje. Sute de profesionişti ai TVR au fost piesele acestui puzzle care au compus imaginea unei transmisiuni impecabile. Imaginile filmate de TVR au fost preluate de televiziuni din 200 de ţări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite