"Am venit ca pelerin şi frate pentru a vă întâlni. Pentru a crea punţi între inima mea şi a voastră." Un an de la vizita istorică a Papei Francisc în țara noastră

"Am venit ca pelerin şi frate pentru a vă întâlni. Pentru a crea punţi între inima mea şi a voastră." S-a împlinit un an de când Papa Francisc ne-a adresat aceste cuvinte. Tot atunci ne-a vorbit despre familie şi despre românii plecaţi la muncă peste hotare. Neobosit a călătorit din zori şi până în noapte în cele trei zile de vizită, pentru a ajunge cât mai aproape de toţi cei care sperau să-l întâlnească. O naţiune întreagă s-a uitat cu admiraţie la un Suveran Pontif modest, sincer şi spontan. Pentru unii români, întâlnirea cu Papa Francisc a fost un moment unic.

01 Iunie 2020, 20:18 (actualizat 01 Iunie 2020, 20:26) Știrile TVR |
Bucuria întâlnirii cu Papa Francisc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În acele zile a plouat mult la Bucureşti, la Şumuleu Ciuc, dar şi la Iaşi, dar ceva părea să alunge norii fix înainte de sosirea Suveranului Pontif.

Papa Francisc a uimit prin modestia şi prin candoarea sa. Pe scena de la Iaşi a sărutat mâinile unei familii cu 11 copii.

Episcop al Romei şi urmaş al Sfântului Petru, Suveranul Pontif a fost profund în meditaţiile sale, natural şi spontan în gesturi. Aşa a ajuns la inimile a jumătate de milion de români care l-au însoţit efectiv în această călătorie şi ale altor milioane care l-au urmărit la televizor.

S-a abătut de la protocol ca să răspundă mâinilor întinse spre el.

Democraţia, martirii, familia şi diaspora au fost subiecte atinse cu fineţe de Papa Francisc prin discursurile sale. Şi nu doar atât!

Televiziunea Română a fost împreună cu Papa Francisc în toate momentele acestei călătorii. Zeci de ore de emisie live, filme, documentare, reportaje. Sute de profesionişti ai TVR au fost piesele acestui puzzle care au compus imaginea unei transmisiuni impecabile. Imaginile filmate de TVR au fost preluate de televiziuni din 200 de ţări.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI