"Am lansat o adevărată chemare la luptă''. Gospodăriile din Ţara Galilor vor primi gratuit câte un copac să-l planteze

Fiecare gospodărie din Ţara Galilor va avea posibilitatea de a planta un copac pe care îl va primi gratuit. Este un proiect al guvernului pentru combaterea schimbărilor climatice, potrivit DPA/PA Media.

06 Decembrie 2021, 21:35 (actualizat 06 Decembrie 2021, 21:59) Știrile TVR |
Planuri pentru împădurile în Țara Galilor

Din martie, galezii își vor putea alege copacul pe care doresc să-l planteze chiar ei sau pot opta pentru plantarea unui arbore de către Coed Cadw, filiala din Ţara Galilor a Woodland Trust, cea mai mare organizaţie caritabilă de conservare a pădurilor din Regatul Unit.

Ministrul adjunct pentru schimbări climatice, Lee Waters, şi-a exprimat speranţa că această campanie va inspira familiile să continue să planteze singure copaci în viitor.

''Trebuie să plantăm mult mai mulţi copaci pentru a ne atinge obiectivele privind schimbările climatice până la sfârşitul acestui deceniu - trebuie să plantăm încă 86 de milioane de copaci în Ţara Galilor'', a spus oficialul.

Ministrul a precizat că numărul copacilor plantaţi trebuie ''să crească de 15 ori în fiecare an'', adăugând că aceasta ''este o provocare masivă''.

''Vrem ca gospodăriile să joace un rol. Am lansat o adevărată chemare la luptă'', a precizat Waters.

''Este un lucru practic, deoarece dacă fiecare gospodărie ar planta un copac, am avea un milion de copaci plantaţi. Dar este vorba şi despre creşterea gradului de conştientizare, de a-i determina pe oameni să se gândească la natură şi la rolul pe care îl au arborii'', a adăugat el.

Waters a recunoscut că plantarea individuală a copacilor nu reprezintă răspunsul pentru atingerea obiectivelor stabilite şi a declarat că proprietarii de terenuri din Ţara Galilor, cum ar fi fermierii, ar trebui să joace şi ei un rol în acest sens. Se estimează că aproximativ 10% din terenurile utilizate pentru producţia de hrană trebuie transformate în pădure.

''În primul rând, avem nevoie ca fermierii să planteze mai mulţi copaci pe pământurile lor'', a spus Waters. ''10% nu reprezintă o schimbare uriaşă. Există motive practice pozitive pentru care copacii îi pot ajuta pe fermieri să-şi desfăşoare activităţile obişnuite. De asemenea, intenţionăm să schimbăm regimul de subvenţii, astfel încât fermierii să fie stimulaţi să facă acest lucru'', a adăugat oficialul.

Consultările cu privire la planurile de creare a unei păduri naţionale în Ţara Galilor vor debuta la începutul anului viitor, a spus el.

''Trebuie neapărat să plantăm o cantitate masivă de copaci şi să facem o mulţime de alte lucruri, dacă vrem să evităm catastrofa schimbărilor climatice'', a subliniat Lee Waters.

Natalie Buttriss, directoarea Coed Cadw, a declarat: ''Suntem încântaţi să colaborăm cu guvernul galez în acest plan comunitar de oferire de copaci pentru ca mii de arbori indigeni să fie plantaţi. Vrem ca oameni din toate mediile să participe la plantarea pădurii naţionale pentru Ţara Galilor''.

Costurile acestui proiect sunt estimate la aproximativ 2 milioane de lire sterline.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI