Un bărbat care a mers cu soția să asiste la nașterea copilului lor spune că a fost la un pas de a fi operat pentru că personalul medical l-ar fi confundat cu un pacient care avea nevoie de o intervenție chirurgicală. S-a întâmplat la un spital privat din Brașov. După ce a trecut prin tot felul de proceduri pregătitoare operației, bărbatul a intrat la idei, iar personalul medical și-a dat seama de eroare. Reprezentanții unității sanitare spun că bărbatul nu a fost în niciun moment în pericol.
Brașoveanul a mers la spital împreună cu soția însărcinată și a anunțat personalul medical că vrea să asiste la naștere.
A fost pus să completeze niște formulare apoi, în loc să fie dus către sala unde trebuia să fie operată soția, a fost supus la un întreg protocol de pregătire, care a inclus un duș și recoltare de sânge.
S-a gândit că sunt restricții pandemice. Doar când era aproape de a i se pune o perfuzie a început să aibă suspiciuni serioase.
Alexandru Cosmin Niță: Am întrebat la ce este necesară branula? Zic, aveți vreo temere că urmează să leșin acolo, că mi se va face rău? Nu, nu, nu, acesta e protocolul. Nu puteți intra în sala de operație, fără acest cocktail, de antivomitiv și calmant.
În cele din urmă a aflat că el însuși e pregătit de operație.
Alexandru Cosmin Niță: Prima asistentă mă tot întreba ce operație urmează să vi se facă? M-a bufnit și râsul, zic: Doamnă, mie nu mi se va face niciun fel de operație, am venit să o asist pe soție. Când și-au dat seama dânsele seama că este vorba de o neînțelegere gravă, au zis schimbați-vă repede, haideți că v-am ciuruit.
Brașoveanul a solicitat clarificarea lucrurilor, așa ar fi fost contactat de managerul spitalului pentru a ajunge la un acord amiabil. Reprezentanții spitalului ar fi solicitat răgaz timp de o săptămână.
Alexandru Cosmin Niță: Ieri am fost sunat de managerul spitalului și mi-a spus că sub nicio formă nu vom ajunge la un consens în această privință. Și atunci am decis cu soția să-i acționăm în instanță. Să cerem daune pentru tot ce s-a întîmplat.
Contactați de reporterul TVR, reprezentanții spitalului privat din Brașov au transmis că "în cadrul circuitului pacientului sunt aplicate 8 filtre de siguranță și de triaj pentru a preîntâmpina orice situație neprevăzută." Iar în cazul de față, personalul medical a "identificat fluxul corespunzător situației, persoana a fost scoasă din circuit în siguranță și redirecționată către zona potrivită".