‘Am căutat-o, am căutat-o mereu’. Două surori din Rusia, despărţite de război, s-au reîntâlnit după 78 de ani

Iulia şi Rozalina Kharitonova
Iulia şi Rozalina Kharitonova
7 februarie 2020, 18:26

În momentul reîntâlnirii, Iulia şi Rozalina Kharitonova, de 92 și respectiv 94 de ani, s-au îmbrăţişat, în timp ce rudele, aflate în jurul lor, au început să plângă, potrivit imaginilor publicate vineri de Ministerul rus de Interne, relatează AFP, citată de Agerpres.

‘Am căutat-o, am căutat-o mereu’, repeta Rozalina, ţinându-şi sora de mână.

Cele două surori locuiau alături de părinţii lor în Stalingrad, oraşul în care a avut loc o luptă intensă, în momentul în care au fost separate în adolescenţă, în 1942, în timpul evacuării oraşului din cauza bombardamentelor naziste.

Născută în 1928, Iulia Kharitonova a fost evacuată cu mama ei şi a ajuns în Penza, în timp ce Rozalina, născută în 1926, a fost relocată la 1.000 de kilometri spre est, în localitatea Celeabinsk din regiunea Ural, alături de angajaţii uzinei în care lucra.

‘Despărţite de război în tinereţe, aceste persoane nu şi-au pierdut speranţa de a se revedea timp de 78 ani îndelungaţi’, a subliniat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei ruse, Irina Volk.

Cele două femei s-au revăzut în ianuarie în Celeabinsk, după ce fiica Iuliei le-a cerut forţelor de ordine să o ajute să o găsească pe sora mai mare a mamei sale.

Rozalina încercase deja să îşi găsească sora, fără succes, prin intermediul unei emisiuni de televiziune ruse ce are obiectivul de a-i reuni pe membrii unor familii destrămate.

Poliţia rusă, descoperind mărturia Rozalinei pe site-ul emisiunii, a făcut cercetări şi le-a pus apoi în contact pe cele două femei, organizând astfel reîntâlnirea lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite