O nouă alunecare de teren amenință gospodăriile din comuna Alunu. Sinistrații evacuați acum 7 luni nu au primit încă despăgubiri

Pericolul nu a trecut pentru localnicii din Alunu. Plouă de 4 zile, mai multe terenuri sunt deja inundate, iar pericolul alunecărilor creşte de la o oră la alta. Mai multe case se află şi ele în calea apelor. Între timp, niciunul dintre oamenii care au fost evacuaţi în urmă cu 7 luni nu a primit niciun ban de la stat ca să-şi refacă locuinţele.

03 Decembrie 2017, 13:47 (actualizat 03 Decembrie 2017, 15:23) Știrile TVR |
Pericol, din nou, la Alunu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

După ce, în primăvară, 8 case au fost demolate controlat și zeci de oameni au rămas pe drumuri din cauza alunecărilor de teren, acum apele amenință câteva gospodării din Alunu. Un telespectator TVR a semnalat pericolul.

"Plouă de 4 zile necontenit! Apele vin după haldă, s-au făcut torenţi, aşa, şi au inundat unele proprietăţi ale oamenilor! Există pericolul ca apa, că nu e în regulă modul în care au gândit scurgerea, s-a format şi o mică cascadă de 1 metru înălţime, deci apa, pe de o parte se duce în jos, pe de altă parte, vine spre casele oamenilor!" – telespectator.

Între timp, familiile evacuate în urmă cu 7 luni încearcă să treacă peste Crăciunul care vine. Nu mai au nici case și nici bani ca să se bucure de sărbători. Despăgubirile nu au ajuns nici acum la ei deși au făcut nenumărate demersuri.

"Cred că singura soluţie e să ne ducem şi la Guvern în audienţă! Nimeni nu ne bagă în seamă!" – sinistrat din Alunu.

"Dacă nu se rezolvă problema, va trebui să, nu ştiu, să iniţiem un proiect, o hotărâre de Guvern, numai în felul acesta se poate rezolva" – primarul comunei Alunu, Cristian Birăruți.

Răspunsuri tehnice și nicio rezolvare. Asta a primit Prefectura în ultimele luni.

"Prefectura nu are drept de ordonator și nici nu are bani. Dacă aveam, îi despăgubeam noi pe oameni" – prefectul judeșului Vâlcea, Florian Marin.

Dosarul în care se anchetează alunecarea haldei de steriil de la Alunu se află la Parchet. Deocamdată nimeni nu a fost găsit vinovat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI