Alunecare de teren în județul Buzău. A fost afectat DN 10, în zona localităţii Măgura. Sunt restricții de viteză

Alunecare de teren pe Drumul Național 10, in zona localităţii Măgura din județul Buzău. Aproape de șosea, pe sensul de mers dintre Buzău spre Braşov, pământul a luat-o la vale astfel că șoferii trebuie să circule cu mare prudență.

03 Martie 2023, 12:19 (actualizat 03 Martie 2023, 18:50) Știrile TVR |

Pământul se duce spre răul Buzău și nu poate fi oprit decât cu măsuri urgente. Sunt cel puțin două cauze care produc deplasarea, fenomenul de îngheț-dezgheț, dar și existența unor izvoare subterane, care au îmbibat solul cu apă. În urmă cu câțiva ani, în zonă s-au făcut lucrări de stabilizare a platformei drumului, dar s-au oprit chiar în locul de unde a pornit acum alunecarea de teren. O porțiune din DN10 e în pericol.

Pentru siguranța traficului s-au montat indicatoare rutiere care limitează viteză de circulație în zona la 30 km pe ora. Și depășirea e interzisă pe porțiunea afectată.

Ca primă măsură se va constata fenomenul de calamitate în această zonă și imediat vor începe lucrările de umplere a tronsonului unde e afectată și platforma drumului

Sorin Robu, director DRPD Buzău: E destul de gravă, deocamdată nu periclitează siguranța traficului, dar trebuie măsuri urgente de consolidare. O expertiză tehnică, după care vom lua exct măsurile pe care ni le va stabili expertul.

Prin Drumul Național 10, care traversează Carpații de curbură, se ajunge cel mai repede din Ardeal în Dobrogea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 30°C 24°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 22°C
CRAIOVA 27°C 22°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI