Alţi trei bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti, internaţi la “Grigore Alexandrescu”. Medicii suspectează că sunt contaminaţi cu stafilococ auriu

4 decembrie 2018, 14:20

În Maternitatea Giuleşti nu se fac internări în continuare iar femeile care urmau să nască acolo sunt redirecţionate către alte spitale. Managerii de spitale care au şi secţii de neonatologie s-au întâlnit cu cu prefectul Capitalei. La discuţii participă şi reprezentanţii ASSMB şi specialişti în infecţii intraspitaliceşti.

Decizia Direcţiei de Sănătate Publică de a sista internările la Maternitatea Giuleşti afectează toate celelalte opt maternităţi din Capitală. În fiecare lună nasc aproximativ 400 de femei Giuleşti, aşadar acestea trebuie redirecţionate către alte unităţi medicale.

Managerii care au venit la întâlnirea cu prefectul Capitalei au declarat că deocamdată fac faţă situaţiei, însă nu ştiu ce se va întâmpla în zilele următoare.

Între timp, la spitalul Grigore Alexandrescu, au fost internaţi alţi trei bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti, doi dintre ei la pediatrie şi unul la chirurgie. În total, la acest spital sunt internaţi 15 bebeluşi. Pentru 10 dintre ei, analizele au arătat că sunt contaminaţi cu stafilococ auriu, iar în cazul celorlalţi se aşteaptă rezultatul probelor.

Cei de la Maternitatea Giuleşti au contestat decizia DSP de a sista internările, spunând că este o hotărâre pripită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite