Adaptare la secetă: În Franța, agricultorii au început să cultive sorg, o cereală care seamănă cu porumbul

18 august 2022, 12:55

La 75 de km sud de Paris, Coutte și fratele sau au început să cultive sorg în urmă cu patru ani. Fără să fie nevoie de irigații în această zonă, fără pesticide, el folosește doar o treime din îngrășământul pe care de obicei îl utilizează pentru culturile de grâu. Din punctul sau de vedere, sorgul este o cereală care aduce numai beneficii.

Agricultor francez: „Boabele de sorg seamănă cu lintea, astfel încât, atunci când este gătită, are o textură asemănătoare”.

Căldura excesivă din această vară va avea un impact și asupra recoltei de sorg. Coutte spune că producția să va fi de 3-4 tone la hectar, în comparație cu 5-6 tone cât a obținut la hectar anul trecut, dar că rentabilitatea este foarte bună.

Agricultor francez: „Un alt avantaj al sorgului este că nu e nevoie de maşini diferite şi de echipamente diferite, sunt bune cele pentru grâu sau orz, de exemplu”.

Mulți fermieri din Franța au început să cultive sorg. Anul trecut producția a crescut la peste 400.000 de tone, față de 244.000 de tone în 2016.

Cultivarea sorgului înseamnă și un nou mod de a gândi culturile agricole, un mod mai sustenabil, care se adaptează schimbărilor climatice și care ține cont de modul de a produce hrană fără a folosi mari resurse de apă sau îngrășăminte.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite