Alternativă la Russia Today: Televiziunea Europa Liberă în limba rusă

8 februarie 2017, 23:28

Actualitatea, aşa se va numi canalul, va fi o alternativă la Russia Today , de exemplu, şi se adresează publicului rus şi rusofon din Federaţia Rusă, Ucraina, Ţările Baltice, Caucaz sau Asia Centrală.

Kenan Alyiev, redactor şef: „Asa că prin obiectivul nostru şi o televiziune echilibrată vom deveni o alternativă la dezinformare şi minciunile pe care le vedem în mass-media de stat ruse.”

Numai in redactia de la Praga lucreaza aproximativ 100 de redactori si reporteri. Li se adauga si corespondentii din intreaga lume.

Fost director adjunct Radio Europa Liberă: „Încă din  1990 există o redacţie foarte puternică, chiar la Moscova, foarte puternică. Deci nu cred că au avut probleme foştii colegi de la Europa Liberă în a găsi colaboratori.”

Deşi emite de probă încă de la sfârşitul anului trecut, Actualitatea are deja 160 de milioane de accesări pe reţelele de socializare şi viitorul este promiţător.

Radio Europa Liberă este finanţat de Congresul american şi are programe în 26 de limbi străine, în special în spaţiul fost sovietic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite