Alternativa la învățământul de stat. Tot mai mulți români preferă să plătească pentru educația copiilor

9 septembrie 2019, 19:08

Într-una dintre cele mai moderne școli private din România, clopoțelul a sunat astăzi cu aceeași emoție ca la stat. Condițiile sunt însă cu totul altele. La Lauder Reut, oferta educațională este bogată, iar infrastructura școalară ține pasul cu vremurile.

Sunt argumentele multor părinții care preferă să plătească mii, chiar zeci de mii de euro ca cei mici să studieze la o școală particulară. Iar școala Lauder se laudă cu o rată de promovare de sută la sută la Evaluarea Națională și Bacalaureat, cu numeroase premii la olimpiade și tineri specializați în afaceri, media, comunicare și diplomație, care este predată de ambasadorul Israelului în România.

Odată cu cerința tot mai mare pentru învățământul privat, astfel de școli au câștigat teren în orașele din întreaga țară. La Brașov, de exemplu, există de câțiva ani școlile private, care oferă, pe lângă programa obligatorie, multe alte activități care îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile.

Nota de plată pentru părinți este însă destul de piperată. E un efort pe care îl fac însă pentru viitorul celor mici. Iar costurile cresc cu numărul de activități incluse, transport sau masă. Și se întind pe cel puțin 8 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite