Alte reguli pentru purtarea măștilor de protecție în unele țări europene

Printre măsurile de relaxare anunțate cam peste tot în Europa se numără și cele referitoare la măștile de protecție. Au fost obligatorii în spațiile publice, dar acum unele țări renunță treptat la purtarea lor în anumite împrejurări. Cu mențiunea, totuși, că mult timp de acum înainte, vor face parte din peisajul cotidian.

16 Iunie 2020, 21:19 (actualizat 16 Iunie 2020, 21:25) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Alte reguli pentru purtarea măștilor de protecție"

Austriecii nu mai sunt obligați să poarte masca în magazine, restaurante și hoteluri, cu excepția angajaților din aceste unități.

Măsura abia intrată în vigoare e privită, ca tot ce s-a decis legat de epidemie, cu îngrijorare de unii, cu ușurare de alții.

Distanțarea de un metru rămâne obligatorie în Austria. Cei care o respectă pot să stea fără mască și în locurile de petrecere a timpului liber.

Acoperirea nasului și a gurii este însă necesară în continuare în mijloacele de transport în comun, taxiuri, în toate unitățile din sectorul sanitar și în orice împrejurare unde nu poți sta destul de departe de ceilalți. La coafor, de exemplu, sau în saloanele de cosmetică, în laboratoare.

Cam la fel procedează și cehii. După ce, timp de trei luni, nu au avut voie să iasă din casă fără mască, acum pot renunța la ea, dacă îi țin pe ceilalți la o distanță de cel puțin doi metri.

E important de notat însă că, în spațiile unde masca rămâne obligatorie, se fac controale periodice pentru depistarea celor care încalcă regulile. Dar sunt extrem de puțini, pentru că lumea s-a obișnuit deja să se protejeze și să îi protejeze pe ceilalți.

Masca rămâne obligatorie doar în spitalele și farmaciile din Marea Britanie și în transportul în comun. Dar autoritățile îi îndeamnă pe bitanici să folosească autobuzul sau metroul numai dacă au neapărată nevoie - și de câte ori pot, să conducă, să meargă pe jos sau cu bicicleta.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 31°C
IASI 28°C 29°C
CLUJ 29°C 29°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 30°C 27°C
BRASOV 28°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI