Alte patru cadavre au fost recuperate din epava navei scufundate în Dunăre, la Budapesta

Nava de croazieră Mermaid s-a scufundat pe 29 mai
Nava de croazieră Mermaid s-a scufundat pe 29 mai
11 iunie 2019, 12:13

Nava de croazieră Mermaid s-a scufundat pe 29 mai, după ce un alt vas a lovit-o din spate sub un pod din capitala Ungariei în timpul unei ploi torențiale.

Douăzeci și șase de turiști și cei doi membri ai echipajului au murit în cel mai rău caz de dezastru de pe Dunăre, din ultima jumătate de secol. Corpurile tuturor, cu excepția celor patru, au fost recuperate.

Unul dintre cadavre a fost găsit când cabina căpitanului a ajuns la suprafață, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor speciale din Ungaria, care coordonează operațiunea de recuperare.

„Acum vom face noi verificări … în părțile barcii unde ar putea exista victime”, a declarat Nandor Jasenszky.

Agenția maghiară de știri MTI a informat că un total de patru victime au fost găsite marți și recuperate de scafandri.

Scafandrii au tras curelele sub epava scufundată pentru a permite unei uriașe macarale plutitoare să înceapă să o ridice. Fiecare nivel al barcii va fi verificat pe măsură ce va ieși la suprafață, iar nava va fi ridicată pe o barjă, a adăugat Jasenszky.

Căpitanul vasului de croazieră Viking Sigyn – un bărbat de 64 de ani, identificat de poliție ca C. Yuriy din Odessa, Ucraina – este considerat suspect. Avocații săi au spus că este devastat, dar nu a făcut nimic rău

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite