Alte două gropi comune au fost descoperite la Borodianka, lângă Kiev. Printre victimele ucise de ruși, o fată de 15 ani

Borodianka după bombardamente
Borodianka după bombardamente
21 aprilie 2022, 09:17

În cele două gropi comune au fost găsite cadavrele a nouă localnici uciși în timpul ocupației orașului. Victimele sunt o fată de 15 ani, şase bărbaţi, dintre care doi în vârstă de 35 de ani, şi două femei.

După ce au preluat controlul în Borodianka, autoritățile ucrainene şi-au exprimat îngrijorarea că în oraş vor găsi mai multe victime civile decât în Bucha.

”Sunt mai multe victime în acest mic oraș decât în Bucha, tot la nord-vest de capitală. Fiecare crimă va fi rezolvată și fiecare călău va fi găsit”, spunea recent preşedinte ucraina, Volodimir Zelenski, într-un mesaj video din 7 aprilie.

Tot atunci procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, spunea că 26 de cadavre au fost găsite sub ruinele a două clădiri distruse în oraşul Borodianka, din regiunea Kiev, acuzând trupele ruse. De atunci, zilnic sunt descoperite cadavre în oraş. Supraviețuitorii povestesc că au asistat la execuţii în plină stradă şi le era prea teamă să iasă din case pentru a recupera cadavrele celor cunoscuţi sau membrilor familiei.

Borodianka este al doilea mare oraș din nord-vestul Ucrainei, iar după ocupaţia rusă organizații precum Human Rights Watch documentează atrocitățile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite