Alte categorii sociale cer salarii și amenință cu protestele: Angajații din Sănătate, Transporturi Feroviare, Poliție și rețeaua de penitenciare

31 mai 2023, 18:23

Angajaţii din Sănătate intră în grevă japoneză săptămâna viitoare, însă doar ca formă de avertisment. Vor să fie siguri că promisiunile autorităților vor deveni realitate. Guvernul le-a dat asigurări sindicaliștilor că va debloca angajările și că vor fi eliminate inechitățile salariale în ce-i privește pe asistenții medicali. Ar urma să fie acordate și tichete de vacanță.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Avem răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor în sistemul de sănătate, continuând cu semnarea Contractului Colectiv de Muncă, continuând cu tichetele de vacanță.

Leonard Bărăscu, liderul Sanitas: Am rezolvat câteva dintre probleme. Dacă actele vor fi scoase într-un timp cât mai scurt, ne oprim de la orice activitate, grevă sau alte mişcări sindicale. Ca atare, mergem pe grevă de avertisment începând cu data de 7.

Și Sindicatele Transportatorilor Feroviari amenință cu un nou miting de protest în iunie. Și ei cer majorări salariale și un buget mai mare pentru CFR Călători, care să permită reparații și revizii periodice pentru garnituri.

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Gabriel Maxim: Noi am anunţat conducerea Ministerului Transporturilor că mecanicii de locomotivă nu vor renunţa la creşterea salarială.

Proteste au fost în toate cele 45 de penitenciare din România. Mii de poliţişti au refuzat să intre în tură, nemulțumiți de planurile guvernului de a crește vârsta de pensionare, dar și de salariile mici și lipsa de personal.

Ministrul de Interne a anunțat însă creșteri salariale pentru polițiști chiar de mâine.

Lucian Bode, ministrul de Interne: Sindicatele din Poliție au cerut în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla. În prima etapă, începând din 1 iunie, pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, și, după rectificare, acordarea acelor sporuri.

Totuși, agenții din închisori au anunțat proteste și în zilele următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite