Alt pod din județul Brașov, distrus de viitură. Un localnic a surprins imaginile dezastrului.Rutele ocolitoare sunt lungi de 30 de kilometri

2 iulie 2018, 09:37

Podul peste Olt care leagă comunele Crihalma și Comăna era atât de şubred încăt oricine l-a trecut în ultimele luni a fost în pericol.

Inundațiile din martie l-au avariat grav dar a fost folosit în continuare de localnicii care au preferat să-şi asume riscuri în loc să facă un ocol de zeci de kilometri.

Ultima viitură a distrus podul complet. Momentul a fost surprins în imagini de un localnic.

Patru sate au rămas izolate. Rutele ocolitoare sunt lungi de 30 de kilometri, pe drumuri neasfaltate, pline de gropi și noroi, în timp ce ruta Crihalma – Comăna măsura doar trei kilometri.

Consiliul Județean grăbeşte procedurile pentru construirea unui pod nou, de beton. Însă, pe lângă proiect, avize și autorizații, mai e nevoie și de aproape 5 milioane de euro, bani așteptați de la Guvern.

Săptămâna trecută, autoritățile din județul Brașov au cerut Ministerului Apărării să monteze un pod de pontoane peste Olt, până la construirea celui de beton. Dar li s-a răspuns că nu mai există pontoane disponibile.

Viitura de pe Olt a afectat şi peste 1000 de hectare de teren agricol și fânețe. Sute de hectare de grâu și de porumb au fost compromise total.

De fiecare dată când plouă mai tare, apa ajunge pe ogoare pentru că râul nu este indiguit în zona respectivă. Din experiență, localnicii spun că apele se vor retrage în matca Oltului abia peste vreo două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă